Aardappelpuree met preirolletjes
Hoofdgerecht -⏱️25 min + 20 min oven -?2 personen
Ik ben dol op ovenschotels! Deze ovenschotel bestaat uit een romige aardappelpuree met daarop preirolletjes gerold in plakjes ham. Tot slot gaat er nog geraspte kaas overheen, die heerlijk smelt in de oven. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten!
Benodigdheden
- Aardappelstamper
- Ovenschaal
- Kwastje
- Vergiet
Ingrediënten
- 3 preien
- 500 gram iets kruimige aardappelen
- 6 plakken achterham
- 75 gram geraspte kaas
- 1 flinke tl mosterd
- Scheutje melk
- 1 el crème fraîche
- 1 tl nootmuskaat
- Bakboter
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal een beetje in met bakboter.
- Schil de aardappels. Snijd middelgrootte aardappelen in 4 stukken en hele grote aardappelen in 6 stukken. Kook ze in 20 minuten gaar.
- Snijd de achterkant van de prei af, evenals de groene kant. Snijd vervolgens iedere prei in 2 stukken, zodat je in totaal 6 rolletjes krijgt. Kook de preirolletjes in 8 minuten wat zachter. Giet af en laat even uitlekken.
- Giet de aardappelen af en voeg de crème fraîche samen met een flinke scheut melk toe. Doe ook de mosterd en het nootmuskaat erbij en breng op smaak met zout en peper. Stamp met behulp van de aardappelstamper de aardappelen tot een aardappelpuree.
- Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal.
- Rol ieder preirolletje in een plakje ham en leg de preirolletjes op de aardappelpuree. Verdeel hierover de geraspte kaas.
- Zet de aardappelpuree met preirolletjes voor 20 minuten in het midden van de oven totdat de kaas goudbruin kleurt.
- Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel over twee borden.
- Geniet van je aardappelpuree met preirolletjes.
Kijk hier voor meer lekkere ovenschotels!