Auberginerolletjes met ricotta

Auberginerolletjes met ricotta
Hoofdgerecht – ? 20 min + 25 min oven – ?2 personen

Dit gerecht verraste mij echt! Deze vegetarische ovenschotel van auberginerolletjes met ricotta in tomatensaus is heerlijk van smaak. Lekker om te serveren met wat pasta erbij. De auberginerolletjes zijn gevuld met ricotta en pijnboompitjes. Door er wat Parmezaanse kaas overheen te strooien, krijgt het gerecht extra smaak. Door de aubergine van tevoren te grillen, wordt de aubergine wat zachter. Hierdoor kun je perfect rolletjes maken van de aubergine. Naast dat dit gerecht ontzettend lekker is, ziet het er ook nog eens leuk uit!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
  • Rasp
Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 150 gram ricotta
  • 15 gram pijnboompitten
  • 500 ml passata
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm dan de oven voor op 175°C.
  • Meng de passata met de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder. Breng vervolgens op smaak met zout en peper. Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
  • Snijd de aubergine in dunne plakjes en breng op smaak met zout en peper. De kleinste plakjes kun je niet gebruiken.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een grillpan op hoog vuur. Grill de aubergineplakjes in circa 2 minuten per kant goudbruin.
  • Meng in de tussentijd de ricotta met het citroensap. Voeg de pijnboompitten toe en meng deze er ook doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een aubergineplakje op een bord. Vul het plakje met ongeveer een grote theelepel ricotta en rol het aubergineplakje dan op. Leg het in de tomatensaus en herhaal dit ook voor de overige aubergineplakjes. Je hebt voldoende ricotta voor circa 8 tot 10 rolletjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel deze over de auberginerolletjes.
  • Bak de auberginerolletjes met ricotta in het midden van de oven goudbruin in circa 25 minuten.
  • Kook in de tussentijd een pasta naar keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer deze bij de auberginerolletjes.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer vegetarische recepten!