Beef korma

Beef korma
Hoofdgerecht – ? 20 min + 2,5 uur stoven – ? 4 personen

Beef korma, een andere variant op de kip korma die ik al eerder maakte. Beef korma is een heerlijk Indiaas gerecht van rundvlees gestoofd in een milde curry saus. Er gaan lekker veel kruiden in, waardoor heel je huis lekker gaat ruiken zodra je begint met koken. Dit gerecht is erg lekker met zelfgemaakt naan brood of rijst erbij en groenten die jij lekker vindt!

Benodigdheden
  • Hakmolentje
Ingrediënten
  • 700 gram runderriblappen
  • 250 ml passata
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 cm gember
  • 1 runderbouillonblokje
  • 3 tl garam masala kruiden
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl chilipoeder
  • Verse koriander
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
  • Naan (optioneel)
Bereidingswijze
  • Doe de cashewnoten in een bakje en giet er kokend water op totdat ze onder staan. Laat 15 minuten staan.
  • Pel de uien en snijd grof. Pel ook de knoflookteentjes en schil de gember. Snijd de runderriblappen in blokjes.
  • Doe de ui samen de knoflookteentjes en de gember in het hakmolentje. Maal helemaal fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en braad hierin het rundvlees aan, zodat het rondom goudbruin kleurt. Voeg dan de ui met gember en knoflook toe. Bak 2 minuutjes mee. Voeg dan de garam masala, de kurkuma, de koriander en het chilipoeder toe en bak 2 minuten mee.
  • Giet intussen de cashewnoten af en maal deze helemaal fijn in het hakmolentje. Voeg toe aan de wok en schep goed om.
  • Doe dan de passata erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Meng alles goed door elkaar en laat even 2 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg tot slot de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel nu 2 tot 2,5 uur stoven met de deksel op de pan totdat het vlees gaar is en uit elkaar valt. Schep regelmatig om. Haal het laatste half uurtje de deksel van de pan.
  • Serveer de beef korma bijvoorbeeld met zelfgemaakt naan brood of rijst. Garneer eventueel met wat grof gehakte koriander en wat extra cashewnoten.

Kijk hier voor meer Oosterse gerechten!