Bietenrisotto met feta

Bietenrisotto met feta
Hoofdgerecht – ⏱ 30 min – ? 2 personen

Risotto, ik ben er echt dol op. Over het algemeen wordt risotto altijd gezien als een gerecht dat lang duurt om te maken. Echter valt dit best wel mee! Deze bietenrisotto met feta staat namelijk in een half uurtje op tafel. Dit gerecht krijgt een prachtige kleur doordat je de rijst kookt in een bietenpuree met bouillon. Door de risotto smelt je wat feta en tot slot voeg je ook nog bovenop wat feta toe. Heerlijk in combinatie met de pecannoten en munt. Serveer de bietenrisotto met feta op een bedje van rucola, voor wat extra groenten, smaak en kleur!

Benodigdheden
  • Hakmolentje/Staafmixer
Ingrediënten
  • 150 gram risotto
  • 300 gram gekookte rode biet
  • 100 gram feta
  • 50 gram rucola
  • 500 ml kokend water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 25 gram pecannoten
  • Verse munt
  • Roomboter
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en hak de munt en de pecannoten grof. Pureer de rode bieten in een hakmolentje of met een staafmixer helemaal fijn.
  • Verwarm de roomboter in een pan op laag vuur en fruit hierin de ui aan in 2 minuten. Doe dan de risotto erbij en bak 1 minuut mee. Voeg dan de bietenpuree toe en roer de risotto er goed doorheen.
  • Meng het kokende water met het groentebouillonblokje. Voeg soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Doe de volgende soeplepel er pas bij als de vorige volledig is opgenomen door de risotto.
  • Herhaal deze stap net zolang totdat de bouillon op is en de risotto gaar is. Dit duurt circa 25 minuten.
  • Voeg 5 minuten voor het eind 75 gram van de feta toe en roer dit er helemaal doorheen.
  • Verdeel de rucola over twee borden en schep hierop de risotto. Garneer met de munt, pecannoten en de rest van de feta.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer hoofdgerechten!