Cheesy zoete aardappel met kip

Cheesy zoete aardappel met kip

Cheesy zoete aardappel met kip is een makkelijk hoofdgerecht van zoete aardappel met kip. Aan dit zoete aardappel recept worden verschillende kruiden toegevoegd, zoals paprikapoeder en chilipoeder. Ook gaat er een beetje sambal in het gerecht, om het net wat pittiger te maken. De combinatie van zoete aardappelblokjes en kip vind ik persoonlijk erg lekker, zeker als daar ook nog twee soorten gesmolten kaas overheen gaan. In dit geval heb ik gekozen voor cheddar en voor gewone geraspte kaas. Dit geeft het gerecht net wat extra smaak!

Cheesy zoete aardappel met kip bereiden

Dit gerecht is heel eenvoudig om te bereiden. Bereid eerst de zoete aardappelblokjes in de airfryer of in de oven. Deze heb je vooraf gekruid met paprikapoeder en zout en peper, dus ze krijgen lekker veel smaak. In de tussentijd snipper je de ui en snijd je de paprika en de kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet in een pan samen met paprikapoeder, chilipoeder en wat sambal, zodat het een beetje pittig wordt. Voeg hieraan de ui en de paprika toe en bak mee. Dan mag de tomatenpuree erbij samen met de melk, zodat het lekker smeuïg wordt. Tot slot leg je de cheddar en de geraspte kaas erop. Deksel op de pan en de kaas kan lekker smelten!

Cheesy zoete aardappel met kip

Cheesy zoete aardappel met kip

Dit gerecht wil je echt proberen! Heerlijke zoete aardappelblokjes met gebakken kip, heerlijke kruiden en dat alles in combinatie met kaas!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • airfryer (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 400 gram zoete aardappel blokjes
  • 200 gram kipfilet
  • 50 gram geraspte kaas belegen of oud
  • 50 gram cheddar
  • 2 paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 scheutjes melk
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl sambal
  • zout&peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C. Meng de aardappelblokjes met de helft van het paprikapoeder en breng op smaak met wat zout en peper. Bak de aardappeltjes goudbruin in circa 10 minuten. Eventueel kun je ook de aardappeltjes bereiden in de oven. Bereid ze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de kipfilet en de paprika's in blokjes.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet samen met de rest van het paprikapoeder, het chilipoeder en wat zout en peper gaar in circa 5 tot 7 minuten. Voeg dan de ui toe samen met de paprikastukjes en bak 4 minuten mee. Doe dan de tomatenpuree erbij gevolgd door de melk en meng goed door elkaar. Voeg de aardappelblokjes toe en meng erdoorheen.
  • Snijd de cheddar in stukjes en verdeel deze over het gerecht samen met de geraspte kaas. Zet een deksel op de pan en het vuur laag. Laat de kaas nu smelten in circa 3 minuten.
  • Verdeel over twee borden en geniet ervan!