Courgetti met Oosterse zalm

Courgetti met Oosterse zalm
Hoofdgerecht – ? 15 min + 10 min marineren – ? 2 personen

Courgetti met Oosterse zalm, een heerlijk en gezond hoofdgerecht wat bovendien koolhydraatarm is. Je spaghetti en courgette combineer je namelijk in één, door courgetti te eten. Hierdoor bevat dit gerecht eigenlijk maar twee echte hoofdingrediënten. Ik reken 400 gram courgetti per persoon, aangezien het slinkt en je op die manier lekker veel groenten binnenkrijgt! Het maken van dit gerecht duurt slechts een kwartiertje en is super eenvoudig. Snel aan de slag!

Ingrediënten
  • 800 gram courgetti
  • 2 zalmfilets (evt. met huis)
  • 15 ml sojasaus
  • 15 ml ketjap
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 cm gember
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 el olijfolie (+ wat extra)
  • 1 tl sesamzaadjes
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Maak eerste de marinade voor de Oosterse zalm. Meng hiervoor de sojasaus met de ketjap en 1 eetlepel olijfolie. Pers de knoflookteentjes en de gember erbovenuit en voeg ook het chilipoeder toe.
  • Leg de zalmfilets erin en laat ze 10 minuten erin marineren.
  • Als de zalmfilets 10 minuten in de marinade hebben gelegen, kun je de zalmfilets bakken. Bak ze eerst 2 tot 3 minuten op de huid en vervolgens nog 2 minuten aan de andere kant.
  • Verwarm tegelijkertijd een scheutje olijfolie in een wok op middelhoog vuur en voeg hieraan de courgetti toe. Roerbak de courgetti 2 minuten en verwijder dan het vocht. Voeg de marinade die achter is gebleven van de zalm nu toe aan de courgetti en breng op smaak met wat zout en peper. Bak het geheel nu nog 1 minuutje.
  • Verdeel de courgetti over 2 borden en verdeel hierover de zalm en garneer met de sesamzaadjes.
  • Geniet van je courgetti met Oosterse zalm.

Kijk hier voor meer gezonde hoofdgerechten!