Courgetti met zalm

Courgetti met zalm
Hoofdgerecht -⏱️15 min -🍴2 personen

Deze courgetti met zalm is een heerlijk recept met veel groenten en is daarnaast ook koolhydraatarm. In plaats van spaghetti wordt er namelijk gebruik gemaakt van courgetti. Aan de courgetti met zalm voeg je champignons, rode ui en pijnboompitjes toe. Tot slot meng je er kruidenroomkaas doorheen, wat ervoor zorgt dat het een heerlijk romig gerecht wordt. Bovendien staat dit hoofdgerecht in 15 minuten op tafel, wat ook weleens prettig is!

Ingrediënten
  • 400 gram courgetti
  • 100 gram gerookte zalm
  • 250 gram champignons
  • 75 gram kruidenroomkaas
  • 20 gram pijnboompitjes
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteentje
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de rode ui en snijd de knolook fijn. Maak de champinons schoon en snijd in vieren.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en voeg hieraan de ui en de knoflook toe. Bak dit op laag vuur circa 3 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze ook 5 minuten mee.
  • Snijd de zalm in stukjes. Bak de zalmstukjes circa 2 minuten mee.
  • Bak intussen in een ander pannetje op laag vuur de pijnboompitjes goudbruin. Dit duurt circa 3 minuten.
  • Voeg nu de courgetti toe aan de pan en roerbak deze 2 minuten mee. Dan mag de kruidenkaas erdoorheen worden gemengd en deze verwarm je nog één minuutje mee.
  • Schep de courgetti met zalm in een diep bord en garneer met de pijnboompitjes.

Bekijk hier voor meer visgerechten!