Dahl met zoete aardappel en wortel

Dahl met zoete aardappel en wortel
Hoofdgerecht – ? 45 min – ? 2 personen

Misschien heb je nog nooit van een dahl gehoord, maar dit is een recept uit de Indiase dat wordt gemaakt van peulvruchten. In deze vegetarische dahl met zoete aardappel en wortel gaan rode linzen. Dit gerecht laat je koken tot een soort soep/brij, dat steeds een beetje dikker wordt. Dit gerecht wordt op smaak gebracht met veel kruiden, wat het een heerlijk gerecht maakt. Heb je nog nooit linzen gegeten, dan kun je het perfect uitproberen met dit gerecht! Bovendien zijn peulvruchten een goede vleesvervanger, dus het is goed om dit toe te voegen aan een vegetarisch hoofdgerecht!

Benodigdheden
  • Handrasp
Ingrediënten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 winterpeen
  • 200 gram spinazie
  • 250 ml kokosmelk (light)
  • 75 gram rode splitlinzen
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el limoensap
  • 2 cm verse gember
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en schil de gember. Rasp de gember vervolgens fijn met een handrasp. Schil ook de zoete aardappel en de winterpeen. Snijd de zoete aardappel in stukjes van 2 bij 2 cm en snijd de winterpeen in plakjes van circa 1 cm dik.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok op middelhoog vuur en fruit de ui in 2 minuten aan en voeg ook meteen de geraspte gember toe. Voeg na 2 minuten ook alle kruiden toe samen met de tomatenpuree. Schep dit 1 minuut goed om. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg ook de kokosmelk toe. Roer alles even goed door elkaar.
  • Voeg de zoete aardappel, de winterpeen en de rode splitlinzen toe en breng op smaak met een peper. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 18 minuutjes op laag vuur doorkoken. Als de wortel en de zoete aardappel na 18 minuten zacht zijn, is de dahl goed. Is het nog te hard, laat het geheel dan nog iets langer koken. Merk je dat de dahl heel nat blijft, haal dan de laatste 5 minuten van de kooktijd de deksel van de pan.
  • Zodra de dahl goed is voeg je het limoensap toe en scheur je de spinazie in grove stukken boven de pan. Laat de spinazie volledig slinken, dit zal ongeveer 3 minuten duren. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de dahl met zoete aardappel en wortel in een diep bord en serveer met 1 eetlepel Griekse Yoghurt.

Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!