Flammkuchen met geroosterde courgette

Flammkuchen met geroosterde courgette
Hoofdgerecht -⏱️15 min + 15 min oventijd – 2 personen

Flammkuchen, persoonlijk vind ik dit altijd een lekker gerecht om in het weekend te eten. Het is gemakkelijk om te maken en het is toch een beetje comfortfood. Deze keer een flammkuchen met geroosterde courgette, parmaham, rode ui en rucola.

Ingrediënten
  • 1 rol Tante Fanny flammkuchen deeg
  • 100 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 kleine/middelgrootte courgette
  • 70 gram Parmaham
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • Handje rucola
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette vervolgens in dunne plakjes. Meng de courgetteplakjes met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de courgette op de bakplaat en plaats de bakplaat helemaal boven in de oven, zodat de courgette in 5 tot 10 minuten goudbruin kleurt. Haal dan uit de oven.
  • Rol het flammkuchen deeg in de tussentijd uit en vouw de randjes een klein stukje naar binnen. Smeer de crème fraîche op het deeg en verdeel de helft van de geraspte kaas hierover. Snipper ook alvast de rode ui.
  • Haal de courgette plakjes uit de oven en verdeel deze over je flammkuchen, gevolgd door de rode ui en de Parmaham. Strooi hierover de rest van de geraspte kaas.
  • Plaats de flammkuchen met geroosterde courgette in het midden van de oven en bak in 15 minuten goudbruin.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel hierover de rucola.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!