Gebakken rijst met gehakt

Gebakken rijst met gehakt

Deze gebakken rijst met gehakt is een gerecht dat eenvoudig is om te maken. Het geeft misschien een beetje een vertekend beeld, dat er staat dat het 1 uur en 20 minuten duurt om dit gerecht te maken. Het uur staat er namelijk in, omdat de rijst afgekoeld moet zijn, voordat je het kan bakken. Wat ik daarom vaak doe is, de avond van tevoren alvast de rijst koken en deze bewaren in de koelkast. Zo hoef je de volgende dag geen uur te wachten voordat je de gebakken rijst kan maken.

Gebakken rijst met gehakt bereiden

Deze gebakken rijst met groenten en ei staat binnen 20 minuten op tafel. Snijd de paprika en de ui en bereid de doperwten volgens de aanwijzing op de verpakking. Rul het gehakt in een pan en voeg de paprika en ui toe zodra het gehakt goudbruin is. Bak 3 minuten mee en voeg dan de rijst toe. Bak dit 2 minuten mee voordat je de doperwten erdoorheen schept. Voeg de verschillende ingrediënten voor de saus toe en meng alles goed door elkaar. Bak de eitjes in een andere pan. Verdeel de gebakken rijst met sojasaus over de twee borden en leg hierop het gebakken eitje. Ik vind het persoonlijk lekker als de dooier nog heel is, want dan kun je het ei “kapotsnijden” en verdeeld het eigeel zich door heel het gerecht. Dit is echter geen must!

Gebakken rijst met gehakt

Gebakken rijst met gehakt

Heerlijke gebakken rijst met daar doorheen gehakt, doperwten en paprika. Geserveerd met een gebakken eitje.
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 paprika
  • 250 gram doperwten
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 1,5 el ketjap
  • 1 el sweet chili saus
  • bakboter
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen. Dit kun je eventueel ook al een dag van tevoren doen en de rijst bewaren in de koelkast.
  • Als de rijst afgekoeld is, kun je starten met het snijden van de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Snipper de ui en bereid de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt goudbruin in circa 5 minuten. Voeg dan de ui en de paprika toe en bak 3 minuten mee. Schep dan de rijst erbij en bak 2 minuten mee. Voeg hieraan de doperwten toe en schep deze erdoorheen.
  • Breng het gerecht nu op smaak met de sojasaus, de ketjap, de sweet chili saus en wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Bak nu in een koekenpan de eitjes in circa 5 minuten gaar op middelmatig vuur.
  • Schep de gebakken rijst in twee borden en serveer hierop het gebakken eitje.
  • Geniet ervan!