Gepofte zoete aardappel met chili sin carne

Gepofte zoete aardappel met chili sin carne
Hoofdgerecht – ? 45 min – ? 4 personen

Een gepofte zoete aardappel met chili sin carne is een heel vullend gerecht wat eigenlijk heel eenvoudig te maken is. Je poft de aardappels in de oven en in de tussentijd kun je de chili sin carne voorbereiden. Deze gepofte zoete aardappel met chili sin carne garneer met je met een beetje crème fraîche om het gerecht extra romig te maken. Het is ook lekker om er nog wat tortilla chips bij te serveren!

Benodigdheden
  • Aluminiumfolie
Ingrediënten
  • 1 recept chili sin carne
  • 4 kleine zoete aardappels
  • 4 el crème fraîche
  • Zonnebloemolie/Olijfolie
  • Tortilla chips (optioneel)
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de zoete aardappels heel goed en boen een beetje schoon. Prik met een vork rondom de gehele aardappel gaatjes in de aardappel. Giet een beetje olie in je handen en smeer hiermee de aardappels in.
  • Verpak iedere aardappel in een stuk aluminiumfolie. Zorg dat de glanzende kant naar binnen wijst en dat de matte kant aan de buitenkant zit. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte in het pakketje blijft. Hierdoor zullen de aardappels sneller gaar zijn.
  • Leg de aardappels op een bakplaat en bak ze in circa 35-45 minuten gaar in het midden van de oven. Het hangt van de grootte van de aardappel af hoe lang het duurt voordat ze gaar zijn. Je kunt na een tijdje even een aardappel uit de oven halen om te voelen of deze al gaar is.
  • Intussen dat de aardappels in de oven liggen, kun je de chili sin carne voorbereiden.
  • Haal de aardappels als ze gaar zijn uit de oven en snijd open met een mes. Leg op een bord en schep de chili con carne erin en eventueel er ook nog naast. Schep er een eetlepel crème fraîche op en je kunt jouw prachtige gepofte zoete aardappel met chili sin carne serveren!

Kijk hier voor nog meer vegetarische gerechten.