Gevulde aubergines in tomatensaus

Gevulde aubergines in tomatensaus
Hoofdgerecht -⏱️20 min + 20 min oventijd -🍴2 personen

Ben je nog op zoek naar een hele lekkere vegetarische ovenschotel? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Deze gevulde aubergines in tomatensaus zijn echt fantastisch! Deze aubergines zijn gevuld met een mengsel van ricotta en spinazie en die garneer je vervolgens met een beetje geraspte kaas en pijnboompitten. Schuif het geheel de oven in en je hebt een heerlijke maaltijd!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 400 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 30 gram geraspte kaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • 500 ml passata
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Was de aubergines en snijd het groene gedeelte eraf. Snijd vervolgens de aubergines doormidden en leg met het vruchtvlees naar boven. Bestrooi rijkelijk met zout en laat even 10 minuutjes staan. Dan wordt het vocht onttrokken van de aubergines.
  • Na 10 minuten spoel je de aubergines af met water en dep ze even droog. Snijd het vruchtvlees van de aubergines kruislings in. Grill de aubergines dan in een grillpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur in circa 3 à 4 minuten goudbruin.
  • Haal het vruchtvlees met een lepel uit de aubergines en snijd grof. Meng met de passata, de oregano en het paprikapoeder en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  • Als je de aubergines gaat grillen, kun je ook de spinazie al laten slinken in een wok. Als alle spinazie is geslonken laat je het even goed uitlekken. Roer de ricotta even los en meng met de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de aubergines met het ricotta-spinazie mengsel en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en zet voor 10 minuten in de oven. Haal dan uit de oven en bestrooi met de pijnboompitten. Zet de gevulde aubergines in tomatensaus nu nogmaals 10 minuten in de oven.
  • Verdeel over twee borden en bestrooi met wat basilicum.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer ovenschotels!