Gevulde paprika’s met parelcouscous
Hoofdgerecht – ? 30 min oven – ? 2 personen
Ben je dol op paprika’s? Dan is dit gerecht echt iets voor jou! Voor dit vegetarische gerecht van gevulde paprika’s met parelcouscous en burrata grill je eerst de paprika’s in de oven waardoor ze lekker zoet worden. Intussen maak je de parelcouscous met winterpeen en rozijnen, waarmee je de paprika’s gaat vullen. De burrata zorgt voor een romig geheel en geeft het gerecht extra smaak. Tot slot bak je wat pijnboompitjes goudbruin en die verdeel je over het gerecht. Lekker met wat balsamico crème erbij! Een bijkomend voordeel is, dat dit gerecht binnen 30 minuten op tafel staat!
Ingrediënten
- Bakpapier
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 1 zak paprikamix (3 paprika’s)
- 150 gram parelcouscous
- 1 winterpeen
- 20 gram rozijnen
- 20 gram pijnboompitten
- 1 bol burrata
- 1 groentebouillonblokje
- 600 ml kokend water
- Balsamico crème
- Olijfolie
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal een beetje in met olijfolie.
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en smeer ze in met een beetje olijfolie. Breng op smaak met wat zout. Zet de ovenschaal in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
- Schil intussen de winterpeen en snijd in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Snijd vervolgens de plakjes in vieren.
- Meng het groentebouillonblokje met het kokende water. Doe de parelcouscous, de winterpeen en de rozijnen in een pan en voeg daaraan de groentebouillon toe. Kook de parelcouscous 10 minuten. Giet eventueel wat vocht dat nog achterblijft af.
- Bak intussen de pijnboompitjes in circa 3 minuten goudbruin.
- Haal de paprika’s uit de oven en vul met de parelcouscous. Verdeel de burrata over de paprika’s en garneer met balsamico crème en de pijnboompitjes.
- Geniet van je gevulde paprika’s met parelcouscous en burrata.
Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!