Kip kerrie met rijst

Kip kerrie met rijst
Hoofdgerecht -⏱️25 min -?3 personen

Ik had nog verschillende groenten liggen en wilde daar eens iets lekkers mee maken, ook wel bekend als een soort restjes- of kliekjesdag. Zo kwam ik op deze kip kerrie met rijst, sperziebonen, bloemkool en paprika. Oftewel, een recept boordevol groenten. Voor dit recept heb ik zelf gebruik gemaakt van normale kokosmelk om de saus lekker romig te maken. Wil je liever een iets lichtere saus? Gebruik dan kokosmelk light.

Ingrediënten
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 gele paprika
  • 250 gram bloemkoolroosjes
  • 1 klein blikje ananas in stukjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 handje rozijnen
  • 1 el kerrie
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • Zout&peper
Bereidingswijze
  • Snijd de uiteinden van de sperziebonen eraf en snijd grote sperziebonen doormidden en kook ze gedurende 14 minuten.
  • Breng intussen nog 2 pannen met water aan de kook, eentje voor de rijst en eentje voor de bloemkool. Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking en kook de bloemkoolroosjes gaar in circa 8 minuten. Zodra de rijst en de bloemkool klaar zijn, kunnen het water worden afgegoten en even apart worden gezet.
  • Snipper intussen de ui, snijd de paprika en verwijder het velletje van de knoflook. Bak de ui in een wok gedurende 2 min en pers hierboven ook de knoflook uit. Voeg vervolgens de kipfiletblokjes toe en bak goudbruin in circa 5 tot 7 minuten. Doe dan de paprika erbij en bak het geheel 3 minuten. Voeg ook de kruiden direct toe.
  • Doe na 3 minuten de kokosmelk erbij en warm het geheel gedurende 8 minuten op. Laat het geheel zachtjes pruttelen.
  • Nu mogen de sperzieboontjes, de bloemkool, de rozijntjes en de ananas worden toegevoegd. Warm dit ook nog eventjes op en dan kan de kip kerrie met rijst direct worden geserveerd.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!