Kip korma

Kip korma

Ik zou willen dat jullie dit konden ruiken, want deze kip korma ruikt fantastisch als je hem aan het bereiden bent. Deze romige kip korma is een Indiaas gerecht van kip in een milde currysaus. De kip laat je pruttelen in de saus, waardoor deze mals wordt. Je gebruikt lekker veel kruiden, wat super veel smaak geeft aan deze Indiase curry. De kokosmelk zorgt ervoor dat de saus lekker smeuïg wordt. Ik heb ervoor gekozen om er rijst en broccoli bij te serveren. Maar ook zelfgemaakt naan brood is er heerlijk bij!

Bereiding kip korma

Het maken van dit gerecht gebeurd in een aantal stappen. Eerst ga je de cashewnoten zachter maken. Dit doe je door er kokend water bij te gieten. Vervolgens maak je een heerlijk mengsel van ui, knoflook en gember, wat dit gerecht veel smaak zal geven. Dit mengsel fruit je even kort aan en dan mogen de kip en de kruiden erbij. Ondere andere garam masala kruiden gaan in dit recept. Deze mix aan kruiden zorgt voor een lichtpittige en kruidige smaak. Dan is het tijd om de cashewnoten te malen en deze toe te voegen aan de kip. Zowel de passata als de kokosmelk mogen erbij en zo krijg je een heerlijke romige saus. Even laten pruttelen en je hebt een fantastische romige kip korma.

Kip korma

Kip korma

Een heerlijk Indiaas gerecht van kip in een milde currysaus. Lekker om te serveren met rijst en bijvoorbeeld broccoli.
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 3 personen

Benodigdheden

  • Hakmolentje

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 100 ml passata
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 cm gember
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1,5 tl garam masala kruiden
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl chilipoeder
  • verse koriander
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Doe de cashewnoten in een bakje en giet er kokend water op totdat ze onder staan. Laat 15 minuten staan.
  • Pel de ui en snijd grof. Pel ook het knoflookteentje en schil de gember. Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Doe de ui samen met het knoflookteentje en de gember in het hakmolentje. Maal helemaal fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en voeg de ui met gember en knoflook toe. Bak 2 minuutjes. Voeg dan de kip toe samen met de garam masala, de kurkuma, de koriander en het chilipoeder. Bak circa 5 minuten totdat de kip mooi goudbruin kleurt.
  • Giet intussen de cashewnoten af en maal deze helemaal fijn in het hakmolentje. Voeg toe aan de wok en schep goed om.
  • Doe dan de passata erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Meng alles goed door elkaar en laat even 2 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg tot slot de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel nu nogmaals 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep regelmatig om.
  • Serveer de kip korma met rijst of naan brood en groenten naar keuze. Garneer eventueel met wat grofgehakte koriander en wat extra cashewnoten.