Kip pilav met perzik

Kip pilav met perzik
Hoofdgerecht -⏱30 min -?3 personen

Kip pilav met perzik, of ook wel gewoon kip pilav genoemd, is een makkelijke maaltijd om te bereiden. Echter maakt dat het gerecht niet minder lekker! Kip pilav met perzik serveer je met rijst erbij en door de pilav gaat ook paprika om ook groentes binnen te krijgen. De saus breng je op smaak met sambal, ketjap en tomatenpuree. Super lekker!

Ingrediënten
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 225 gram rijst
  • 1 blik perziken (uitlekgewicht 235 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1/2 kippenbouillonblikje
  • 100 ml kokend water
  • 3 paprika’s
  • 1 ui
  • 2 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • Zout&peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en snijd de perziken in stukjes (gooi het sap niet weg). Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes.
  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan op middelmatig vuur en voeg hieraan de ui en de kip toe. Bak de kip rondom goudbruin in circa 5 tot 7 minuten. Doe dan de paprikastukjes erbij en bak even 3 minuten mee.
  • Meng in de tussentijd het kokende water met het bouillonblokje, zodat je een bouillon krijgt.
  • Voeg na 3 minuten de tomatenpuree toe en meng dit er goed doorheen. Doe dan de perziken erbij samen met het sap, de ketjap en de sambal. Breng het geheel op smaak met zout en peper en zet het vuur laag.
  • Laat de kip pilav met perziken nu even 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Schep de rijst in drie borden en schep de kip pilav erbij.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!