Kipgehaktballetjes in tomaten-paprikasaus

Kipgehaktballetjes in tomaten-paprikasaus
Hoofdgerecht -⏱️35 min -?4 personen

Ik ben echt een liefhebber van gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti erbij. Deze keer ben ik voor een variant hierop gegaan, namelijk kipgehaktballetjes in tomaten-paprikasaus. Dit recept is een perfect kindergerecht, want er zitten allemaal verborgen groenten in. Maar ook voor volwassenen is dit gerecht natuurlijk super lekker! De paprika’s rooster je eerst in de oven en verwerk je vervolgens in de tomatensaus. Dit geeft de saus een zoetere smaak. De kipgehaktballetjes maak je zelf met kipgehakt en bak je in een beetje boter. Deze voeg je later toe aan de saus om je gerecht helemaal af te maken. Lekker met iedere soort pasta die je maar kunt bedenken!

Ingrediënten
  • 320 gram spaghetti
  • 400 gram kipgehakt
  • 500 ml passata
  • 1 winterpeen
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 ei
  • 20 gram paneermeel
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
  • Pasta (voor erbij)
  • Geraspte kaas (voor erbij)
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprika’s met de open kant naar beneden in de ovenschaal. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in grove stukken. Pel ook de knoflookteentjes. Voeg de winterpeen, de ui en de knoflook toe aan de ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie en voeg wat zout toe.
  • Zet de de ovenschaal in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
  • Maak intussen de kipgehaktballetjes. Kluts het ei in een mengkom, maar gebruik maar de helft. Meng het paneermeel erdoorheen. Voeg het kipgehakt toe en voeg het paprikapoeder, de chilipoeder en zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en draai er circa 20 gehaktballetjes van. Zet even in de koelkast.
  • Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de ovenschaal uit doe de inhoud ervan in een pan. Voeg hieraan de passata toe en pureer het geheel met behulp van een staafmixer. De saus blijft redelijk dik. Zet de pan even terug op laag vuur en laat zachtjes pruttelen.
  • Verwarm een scheutje boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipgehaktballetjes goudbruin en gaar. Voeg na ongeveer 8 minuten een klein beetje water toe en zet een deksel op de pan. Laat het geheel op laag vuur nog even 5 minuten garen.
  • Zodra de kipgehaktballetjes klaar zijn kun je ze toevoegen aan de paprika-tomatensaus.
  • Giet de pasta af en schep deze op een bord. Schep hierop de kipgehaktballetjes in tomaten-paprikasaus. Serveer eventueel met wat geraspte kaas.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!