Kleurrijke falafel salade
Hoofdgerecht – ⏱️ 25 min – ? 2 personen
Als ik alleen al naar dit bord met eten kijk, word ik vrolijk! Een goedgevulde salade die je serveert met pitabrood. Deze kleurrijke falafel salade is naast veldsla, gevuld met komkommer, cherrytomaatjes, granaatappelpitjes, rode ui en feta. Daaraan voeg je nog falafel, feta en walnoten toe, waardoor de salade goed vult. De salade breng je op smaak met een rode bieten hummusdressing. Super lekker en heel feestelijk om te serveren. Heerlijk met het pitabrood erbij!
Ingrediënten
- 4 kleine pitabroodjes
- 250 gram falafel
- 100 gram veldsla
- 1/2 komkommer
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 kleine rode ui
- 2 el granaatappelpitjes
- 75 gram feta
- 1 handje walnoten
- 50 gram rode bieten hummus
- 1 el citroensap
- 1 el water
- Zout&Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor en bak hierin de pitabroodjes goudbruin. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de komkommer in stukjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de walnoten grof en verkruimel de feta ook grof. Snipper de rode ui.
- Meng voor de dressing de rode bieten hummus met het citroensap en het water en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de sla over twee borden en verdeel hierover de komkommer, de cherytomaatjes, de granaatappelpitjes, de feta, de walnoten en de rode ui. Garneer met de rode bieten hummusdressing.
- Bereid nu de falafel in de pan volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd in de tussentijd de pitabroodjes in 6 stukjes, zodat je leuke puntjes krijgt.
- Verdeel de falafel over de twee borden en leg de stukjes pita er ook bij.
- Geniet van je kleurrijke falafel salade!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!