Knolselderijstoof met kabeljauw
Hoofdgerecht -? 30 min -⏱2-3 personen
Ik wilde een keer een totaal ander recept uitproberen. Aangezien het tijdens het schrijven van dit recept echt knolselderij seizoen is, is het een knolselderijstoof met kabeljauw geworden. Dit recept zit boordevol met groenten, want naast een volledige knolselderij, gaat er ook nog een venkel en een prei in. Dit gerecht zit een beetje tussen een stoof en een soep in, want de saus wordt niet heel dik. Persoonlijk vond ik dit erg lekker. De kookroom die je toevoegt, zorgt voor een heerlijk romig gerecht.
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 2 kabeljauwhaasjes
- 1 venkel
- 1 prei
- 500 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 100 ml kookroom
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- Bakboter
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes van circa 2 bij 2 cm. Maak de venkel schoon, verwijder de uiteindes en de harde kern en snijd in reepjes. Snijd de uiteindes van de prei en vervolgens de prei in de lengte doormidden en tot slot in halve maantjes.
- Snipper de ui, pel de knoflook en snijd de knoflook heel fijn.
- Verwarm de bakboter in een ruime pan en voeg de ui en de knoflook toe zodra de boter gesmolten is. Bak één minuutje aan en voeg dan de prei en de venkel toe. Bak 2 minuten mee en voeg dan de knolselderij toe. Dit bak je één minuut mee en verkruimel dan het groentebouillonblokje boven de pan en giet het kokende water erbij. Draai het vuur iets lager en doe de deksel voor 10 minuten op de pan.
- Snijd in de tussentijd de kabeljauw in stukken van circa 3 bij 3 cm.
- Voeg na 10 minuten de kabeljauw toe aan de pan samen met de kookroom. Roer alles goed door en kook het geheel op laag vuur nog 10 minuutjes zonder de deksel op de pan.
- Verdeel de knolselderijstoof met kabeljauw over de borden en geniet ervan!
Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!