Koude orzo komkommersalade

Koude orzo komkommersalade
Hoofdgerecht -⏱️25 min + 30 min wachten -?4 personen

Koude orzo komkommersalade. Een heerlijke salade van koude orzo gemengd met een zelfgemaakte frisse komkommersalade. Hieraan voeg je nog peen julienne toe en krokant gebakken spekjes. Eigenlijk een hele eenvoudige salade die je ook perfect een dagje van tevoren kan maken en kan bewaren in de koelkast. Erg lekker op warme zomerse avonden!

Ingrediënten
  • 300 gram orzo
  • 200 gram spekjes
  • 1,5 komkommer
  • 150 gram peen julienne
  • 8 el Griekse yoghurt (10%)
  • 4 el mayonaise
  • 4 tl mosterd
  • 2 tl gdroogde dille
Bereidingswijze
  • Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep vervolgens op een bord en laat even koud worden. Dit duurt ongeveer een half uurtje.
  • Bak in de tussentijd de spekjes krokant in circa 10 minuten in een pannetje op laag vuur. Leg een velletje keukenpapier op een bord en schep daarop de spekjes. Laat even uitlekken.
  • Schaaf de komkommers met behulp van een kaasschaaf in dunne plakjes. Je kunt de komkommer eventueel ook heel dun snijden.
  • Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met de mayonaise, de mosterd en de gedroogde dille.
  • Doe de komkommer in een grote schaal en schep hierbij de yoghurtsaus. Meng alles goed door elkaar. Voeg hieraan de orzo, de peen julienne en de spekjes toe. Meng alles wederom goed door elkaar.
  • Verdeel de koude orzo komkommersalade over twee borden.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!