juni 12, 2020
Koude pastasalade met gegrilde nectarine
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen
Er gaat niets boven een koude salade op een warme zomerse dag. Pastasalades zijn dan een van mijn favoriete, zo ook deze koude pastasalade met gegrilde nectarine. Deze koude pastasalade met gegrilde nectarine breng je op smaak met pesto en vul je verder met sla, gegrilde nectarine, parmaham, pijnboompitjes en een heerlijke bol burrata. Eventueel kun je er ook nog wat stokbrood bij serveren als je dit lekker vindt!
Ingrediënten
- 125 gram pastaschelpen
- 100 gram slamelange
- 90 gram Parmaham
- 2 nectarines
- 1 bol burrata
- 2 el (zelfgemaakte) pesto
- 10 gram pijnboompitjes
- Stokbrood (optioneel)
- Bakboter
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel vervolgens om met koud water. Meng de pesto er doorheen.
- Snijd de nectarines in partjes en zet een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een beetje bakboter toe en grill de nectarines 1 minuut aan iedere kant.
- Doe de slamelange in een grote schaal en schep de pasta pesto erdoorheen. Leg de bol burratta in het midden met daaromheen de Parmaham. Leg de partjes nectarine mooi in een cirkel aan de buitenrand en strooi er de pijnboompitjes overheen.
- Serveer eventueel met wat stokbrood.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!