Koude pastasalade met groenten en chorizo

Koude pastasalade met groenten en chorizo
Hoofdgerecht – ? 30 min + 1 uur koelkast – ? 4 personen

Warm weer vraagt wat mij betreft om een pastasalade en het liefst eentje die koud is! Deze koude pastasalade met groenten en chorizo is een heerlijke romige variant. De broccoli bak je in de oven, waardoor deze heerlijk van smaak wordt. De tomaatjes en komkommer zorgen voor de frisheid van de salade. De dressing is voornamelijk op basis van kwark, om de dressing niet al te slecht te maken. Zet de koude pastasalade met groenten en chorizo tot gebruik in de koelkast en dan kun je daarna heerlijk genieten. Ook perfect om mee te nemen als je ergens gaan picknicken!

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Kaasschaaf (optioneel)
  • Keukenpapier
Ingrediënten

Voor de pasta

  • 320 gram (volkoren) pasta
  • 1 broccoli
  • 1 komkommer
  • 125 gram cherry tomaatjes
  • 150 gram chorizo
  • Zout&Peper
  • Olijfolie

Voor de dressing

  • 150 gram (magere) kwark
  • 20 gram mayonaise (light)
  • 20 gram roomkaas (light)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 tl honing
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 tl mosterd
  • 1 knoflookteentje
Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met een beetje olijfolie. Roer dit er goed doorheen. Dit voorkomt dat de pasta straks gaat plakken. Giet de pasta in een schaal en laat afkoelen in de koelkast. Je kunt de pasta ook eventueel op het aanrecht laten afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en leg een velletje bakpapier op de bakplaat. Snijd de roosjes van de broccoli iets kleiner en snijd ook de stengels in kleine blokjes. Verdeel het geheel over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Bak de broccoli goudbruin in het midden van de oven in circa 20 minuten.
  • Snijd intussen alvast de chorizo in blokjes van circa 1 cm groot en bak deze in 3 minuten een beetje krokant in een pan op middelmatig vuur. Je hoeft geen olie aan de pan toe te voegen, want er komt genoeg vet van de chorizo af. Laat de chorizo vervolgens uitlekken op een bakpapiertje.
  • Nu kun je de dressing gaan maken, je kunt dit direct doen in de schaal waar je alle anderen ingrediënten dadelijk aan toevoegt. De dressing is heel eenvoudig te maken. Pers het knoflookteentje uit boven de schaal en voeg alle andere ingrediënten hieraan toe. Meng alles goed door elkaar met een lepel zodat er een romige dressing ontstaat.
  • Voeg de pasta toe samen met de broccoli en de chorizo en meng goed door elkaar. Schaaf vervolgens de komkommer boven de schaal met behulp van een kaasschaaf. Snijd de tomaatjes in vieren en voeg ook toe. Meng alles nog één keer goed door elkaar.
  • Zet de pastasalade met groenten en chorizo in de koelkast tot gebruik.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer overheerlijke salade recepten!