Lahmacun platbrood
Hoofdgerecht -⏱️25 min – 2 personen
Lahmacun platbrood, een makkelijk en snel recept waar je zeker blij van wordt! Libanese platbroden met daarom een kruidige gehakt-tomatenmengsel. Dit gaat even de oven in en maak je daarna af met ijsbergsla, tomaat en een yoghurtsausje.
Ingrediënten
Lahmacun
- 4 Libanese platbroden
- 150 gram rundergehakt
- 1 ui
- 3 knoflookteentjes
- 200 gram tomatenblokjes
- 1/2 rode paprika
- 5 gram peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 4 handjes ijsbergsla
- 1 tomaat
- Zout&Peper
Yoghurtsaus
- 100 ml (Griekse) yoghurt
- 1 knoflookteentje
- 1/2 el olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd grof. Pel de ui en knoflookteentjes. Snijd de ui grof. Doe de paprika, de ui, de knoflookteentjes en 3/4 van de peterselie in een hakmolentje en maal fijn. Voeg de tomatenblokjes toe en maal het geheel nog een keer fijn.
- Doe het gehakt in een mengkom en prak een beetje fijn met een vork. Voeg dan het tomatenmengsel toe samen met de chilipoeder en paprikapoeder. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Leg een platbrood voor je neer en smeer 1/4 van het gehaktmengsel uit over het platbrood. Herhaal dit ook voor de andere drie platbroden.
- Bak de platbroden 8 minuten in het midden van de oven en controleer daarna of het rundergehakt gaar is. Als dit zo is, dan mag je ze uit de oven halen.
- Maak in de tussentijd het yoghurtsausje door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Snijd ook de tomaat in stukjes en hak de rest van de peterselie grof.
- Verdeel over iedere lahmacun een handje ijsbergsla, wat tomatenstukjes, een beetje yoghurtsaus en de peterselie.
- Geniet van je lahmacun platbrood!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!