Mac&Cheese new style
Hoofdgerecht – ⏱ 25 min – ? 4 personen
Deze overheerlijke Mac&Cheese new style kun je niet verwarren met de traditionele mac&cheese. Dit heerlijke macaroni recept zit namelijk boordevol groenten, wat het een perfect gerecht maakt voor doordeweeks. Bovendien staat het in 25 minuten op tafel! Deze Mac&Cheese new style maak je op basis van roomkaas in plaats van gewone kaas.
Ingrediënten
- 250 gram (volkoren) macaroni
- 1 broccoli (of 1 bak broccolirijst)
- 1 winterpeen
- 200 gram diepvries doperwten
- 100 gram cheddar (in kleine stukjes gesneden)
- 150 gram roomkaas met kruiden
- 100 gram roasted ham (in kleine plakjes gesneden)
- 1 theelepel gedroogd korianderblad
- 1,5 blokje kippenbouillon
- 750 ml water
Bereidingswijze
- Bereid de bouillon door het water te koken en hierin de bouillonblokjes op te lossen. Ontdooi in de tussentijd de doperwten zoals beschreven op de verpakking.
- Kook de macaroni in de bouillon (gebruik de kooktijd die op de verpakking staat).
- Snijd de winterpeen in kleine blokjes en bak deze in een wokpan met een klein beetje olijfolie. Bestrooi de winterpeen tijdens het bakken met de koriander.
- Als je gebruik maakt van een hele broccoli, maal deze dan fijn in een foodprocessor of snijd de broccoli heel erg klein.
- Giet de macaroni af, maar laat een klein beetje van de bouillon in de pan.
- Doe de macaroni met een beetje bouillon bij de winterpeen en voeg hier de broccoli, de doperwten, de ham, de cheddar en de roomkaas bij en warm het geheel 5 minuten op.
- Nu is de Mac&Cheese klaar om gegeten te worden!