Orzo ovenschotel met gehakt
Deze orzo ovenschotel met gehakt is één van mijn favoriete gerechten. Sowieso eet ik erg graag orzo, omdat ik de smaak erg lekker vind. In deze ovenschotel met orzo gaat gehakt, veel verschillende groenten en je maakt het af met twee soorten kaas. Zowel gewone kaas alsook buffelmozzrella. Eventjes de oven in en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan. Garneer met wat verse basilicum voor extra smaak!
Orzo ovenschotel met gehakt bereiden
Snipper de ui, pel het knoflookteentje en snijd de groenten fijn. Verwarm een grote pan en rul hierin het gehakt in circa 5 minuten. Voeg dan de ui toe en pers ook het knoflookteentje uit boven de pan. Bak 2 minuten mee. Voeg dan alle groenten toe en bak 5 minuten mee. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee. Schenk dan de passata erbij samen met het kokende water. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nu op laag tot matig vuur zachtjes pruttelen, zodat de orzo gaar wordt. Vet de ovenschaal in en voeg de pan met orzo toe zodra de orzo gaar is. Verdeel de geraspte kaas en de mozzarella erover en plaats de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 20 minuten, totdat de kaas mooi goudbruin kleurt. Nadat de ovenschotel uit de oven komt, garneer je de schotel met nog wat verse basilicum. Héérlijk!
Orzo ovenschotel met gehakt
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 300 gram orzo
- 300 gram rundergehakt
- 680 ml passata
- 400 ml kokend water
- 60 gram geraspte kaas
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 paprika's
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 1 groentebouillonblokje
- 1 knoflookteentje
- 2 tl oregano
- zout&peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui en pel het knoflookteentje. Schil de winterpeen. Snijd de winterpeen, de courgette en de paprika's in kleine stukjes.
- Verwarm een pan op het vuur en voeg hieraan het rundergehakt toe. Rul het in circa 5 minuten en voeg dan de ui en de knoflook toe. Bak twee minuten mee. Voeg dan de groenten toe en bak dit gedurende 5 minuten. Dan mag de orzo erbij, die je 1 minuut meebakt. Verkruimel dan het bouillonblokje boven de pan en voeg de passata en het kokende water toe. Meng alles goed door elkaar. Laat het geheel nu gedurende 20 minuten op laag tot matig vuur zachtjes pruttelen, zodat dat orzo gaar wordt. Schep regelmatig om.
- Verwarm in de tussentijd de oven op 180°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
- Zodra de orzo gaar is, schep je het mengsel in de ovenschaal. Verdeel beide soorten kaas erover en plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de kaas goudbruin in circa 20 minuten.
- Verdeel over de borden en garneer met verse basilicum.
- Geniet ervan!