Panzanella met burrata

Panzanella met burrata
Hoofdgerecht -⏱️30 min -?2 personen

Panzanella met burrata, een heerlijke broodsalade gevuld met verschillende groenten, een heerlijke basilicumolie en afgemaakt met burrata. Deze panzanella met burrata is zo goed gevuld, dat je hem prima als hoofdgerecht kunt eten. Zelf heb ik er geen olijven in gedaan, maar als je dit lekker vindt dan kun je die nog extra toevoegen.

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Hakmolentje
Ingrediënten
  • 1 ciabatta (om nog thuis af te bakken)
  • 1 vleestomaat
  • 50 gram uitgebakken ontbijtspek
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bol burrata
  • 10 gram basilicum
  • 4 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Scheur de ciabatta grof en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Leg op het bakpapier.
  • Snijd de paprika in stukken en pel de rode ui en snijd in parten. Meng de paprika en de rode ui met 1 eetlepel olijfolie en pers ook de knoflookteentjes erbovenuit. Leg naast de ciabatta op de bakplaat en bak het geheel 10 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  • Was in de tussentijd de tomaten, verwijder de harde kern en snijd in stukken. Meng de witte wijnazijn samen met 2 eetlepels olijfolie in een schaal en voeg hieraan de stukjes tomaat toe.
  • Hak de basilicum grof en voeg toe aan de tomaat.
  • Haal het brood, de paprika en de rode ui uit de oven en verdeel het over twee borden. Voeg hieraan de tomaten en basilicum toe samen met de azijn-olie. Scheur ook de ontbijtspek er grof boven.
  • Snijd tot slot de burrata doormidden en leg deze bovenop de panzanella.
  • Geniet van je panzanella met burrata.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!