Parelcouscous met feta en amandelen
Hoofdgerecht – ⏱️40 min – ?2 personen
Dit gerecht van parelcouscous met feta en amandelen is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht. Je kookt de parelcouscous in bouillon waardoor het een lekkere smaak krijgt. De groenten bereid je in de oven en voeg je vervolgens toe aan de parelcouscous. Vervolgens verkruimel je de feta erover en garneer je het met de gehakte amandelen. Heerlijk!
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 1 zoete puntpaprika
- 1 winterpenen
- 250 gram cherrytomaten
- 50 gram rozijnen
- 500 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 75 gram feta
- 50 gram amandelen
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 el honing
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
- Snijd de paprika open en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in grote blokjes. Was de cherrytomaten en schil de wortels. Snijd de wortel in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel de paprika met de cherrytomaten en de wortel over de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie en wat zout. Zet de bakplaat voor 20 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor twee keer om.
- Kook het water en meng dit met het groentebouillonblokje tot een bouillon.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en voeg de parelcouscous toe. Voeg de bouillon en de rozijnen toe en doe de deksel op de pan. Kook de parelcouscous op laag vuur 13 tot 15 minuten.
- Hak in de tussentijd de amandelen grof en verkruimel ook de feta. Maak een yoghurtsausje door de yoghurt te mengen met de olijfolie en de honing. Breng op smaak met zout en peper.
- Als de wortel, de paprika en de tomaten klaar zijn, schep deze dan voorzichtig door de parelcouscous.
- Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de feta en de grof gehakte amandelen. Serveer het yoghurtsausje erbij!
- Geniet van je parelcouscous met feta en amandelen.
Kijk hier voor meer lekkere hoofdgerechten!