Pasta in tomaten-roomsaus

Pasta in tomaten-roomsaus
Hoofdgerecht -⏱ 25 min -? 2 personen

Minimaal één keer per week eet ik wel pasta. Deze keer een pasta in tomaten-roomsaus, boordevol met groenten en lekker met gesmolten Parmezaanse kaas erdoorheen. Deze saus wordt zo romig, doordat je door de tomatensaus wat kookroom roert. Dit zorgt voor een heerlijk, goed vullende saus. Deze pasta in tomaten-roomsaus is vegetarisch en zit boordevol groenten: spinazie, champignons en (zongedroogde) tomaat. Genieten!

Ingrediënten
  • 150 gram penne
  • 250 gram kastanje champignons
  • 200 gram spinazie
  • 350 gram Heinz Tomato Fritto
  • 75 ml kookroom
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snipper de ui, pel de knoflookteentjes en snijd de champignons in stukjes.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui aan in 2 minuten. Pers ook direct de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg dan de champignons toe en scheur de spinazie er grof boven. Doe ook de chilipoeder en het paprikapoeder erbij en bak het geheel nu 3 minuten.
  • Voeg dan de Tomato Fritto toe samen met de kookroom en zet het vuur laag. Laat even 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe dan 60 gram van de Parmezaanse kaas erbij en roer dit erdoorheen, net zolang totdat het gesmolten is.
  • Giet de pasta af en meng dit door de saus heen.
  • Verdeel de pasta in tomaten-roomsaus over twee borden en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer hoofdgerechten!