Pasta in warme yoghurtsaus

Pasta in warme yoghurtsaus
Hoofdgerecht – ? 40 min – ? 2 personen

Pasta in warme yoghurtsaus. Voordat ik dit gerecht maakte had ik er nog nooit eerder van gehoord. Dit vegetarische recept is heerlijk romige qua structuur en zit boordevol groenten. Zo gaat er pompoen, champignons en tomaat in dit recept. De pompoen maakt het gerecht lekker zoet en de yoghurtsaus romig. Door wat kaas toe te voegen aan de yoghurtsaus, maak je dit recept helemaal af!

Benodigdhede
  • Bakpapier
  • Garde
Ingrediënten
Voor de pasta
  • 180 gram farfalle
  • 400 gram pompoen in stukjes
  • 125 gram champignons
  • 1 grote vleestomaat
  • 1 ui
  • 1/2 tl chilipoeder
  • Verse basilicum
  • 1 el zonnebloemolie
  • Zout&Peper
Voor de yoghurtsaus
  • 500 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 eidooiers
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl kurkuma
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een vel bakpapier over een bakplaat. Meng de pompoenstukjes met 1 eetlepel zonnebloemolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pompoenstukjes over het bakpapier en bak ze in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal het velletje van de ui en snijd de ui in 8 parten. Doe de ui na 10 minuten bij de pompoen in de oven.
  • Kook in de tussentijd de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de 2 eidooiers in een steelpan en voeg hieraan de Griekse yoghurt, de zonnebloemolie en de kurkuma toe. Meng alles met een garde door elkaar. Verwarm op laag tot middelmatig vuur gedurende 15 minuutjes, zodat de yoghurt zachtjes pruttelt. Schep regelmatig door! Voeg in de laatste 2 minuten de Parmezaanse kaas toe en meng dit erdoorheen totdat het gesmolten is.
  • Snijd de vleestomaat in vieren en verwijder de harde kern. Snijd vervolgens de tomaat in stukjes. Was de champignons, verwijder het steeltje en snijd de champignons in vieren.
  • Bak de champignons samen met de tomaat en het chilipoeder circa 4 minuutjes, zodat ze wat zachter worden.
  • Giet de pasta af en meng met de yoghurtsaus. Voeg hieraan ook de champignons en de tomaat toe. Haal de pompoen en de ui uit de oven en voeg hiervan de helft toe aan de warme yoghurtsaus.
  • Verdeel de pasta in warme yoghurtsaus over twee borden en schep hierop nog de rest van de pompoen en ui. Scheur wat verse basilicum over de borden en je hebt een heerlijk kleurrijk gerecht.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!