Pasta met kip in kruidenroomkaas

Pasta met kip in kruidenroomkaas
Hoofdgerecht -⏱️20 min -🍴2 personen

Dit simpele recept van pasta met kip in kruidenroomkaas maak je met slechts 5 ingrediënten en staat binnen 20 minuten op tafel! Zelf kies ik ervoor om dit gerecht met volkoren pasta te maken, zodat het extra goed vult. Deze pasta is lekker romig door de roomkaas en de broccoli en de pijnboompitjes maken het gerecht helemaal af. Super lekker!

Ingrediënten
  • 180 gram (volkoren) pasta (bijv. penne of fusilli)
  • 100 gram kruiden roomkaas
  • 1 grote kipfilet
  • 1 broccoli
  • Handje pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze 5 minuten.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met wat zout en peper. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin en gaar in circa 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de broccoli toe.
  • Giet de pasta af, maar bewaar 50 milliliter kookvocht. Doe de pasta samen met het kookvocht en de kruiden roomkaas bij de kip en broccoli en meng alles goed door elkaar. Verwarm het geheel op laag vuur circa 2 minuten.
  • Bak in de tussentijd de pijnboompitten goudbruin in een pannetje op laag vuur.
  • Schep de pasta met kip en broccoli in kruiden roomkaas in een bord en verdeel de pijnboompitten erover.

Kijk hier voor meer kip gerechten!