Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

Ben je op zoek naar een gerecht dat heel snel klaar is? Dan is deze pasta met zalm en spinazie een perfect gerecht voor jou! Binnen 15 minuten staat dit overheerlijke pastagerecht namelijk op tafel. Dit pastagerecht is goed gevuld met spinazie en zalm en op smaak gebracht met een fris ricottamengsel. Ik heb ervoor gekozen om dit gerecht te maken met verse pasta, maar je kunt eventueel ook kiezen voor een gedroogde pastasoort. Persoonlijk vind ik wel dat verse pasta het gerecht lekkerder maakt en nog een bijkomend voordeel is, verse pasta hoeft minder lang te worden gekookt!

Pasta met zalm en spinazie bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de ricotta los en meng in een schaaltje met wat citroensap. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie. In de tussentijd dat je de spinazie bakt, bak je in een ander pannetje de pijnboompitten goudbruin. Als de spinazie is geslonken laat je de spinazie goed uitlekken en deze schep je vervolgens weer terug in de pan. Giet de pasta af en voeg samen met het ricottamengsel toe aan de spinazie. Snijd de gerookte zalm in stukjes en voeg toe aan de pasta. Verdeel de pasta met zalm en spinazie over twee borden en garneer met de pijnboompitjes. Als je het lekker vindt, kun je ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.

Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

Een gerecht dat binnen 15 minuten op tafel staat? Dat is deze pasta met zalm en spinazie. Extra lekker door het frisse ricottamengsel.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram verse parpadelle/tagliatelle
  • 400 gram verse spinazie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram ricotta
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1/4 citroen
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de ricotta los in een schaaltje en pers de citroen ook boven het schaaltje uit. Meng dit erdoorheen.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en scheur de spinazie er grof boven. Laat de spinazie goed slinken. Laat de spinazie even uitlekken en schep de spinazie dan terug in de pan en zet het vuur laag.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan op laag vuur.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de spinazie. Meng dan de ricotta erdoorheen en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Snijd de zalm in stukjes en roer dit nog door de pasta heen.
  • Verdeel de pasta met zalm en spinazie over twee borden en verdeel de pijnboompitten eroverheen.
  • Geniet ervan!