Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie
Hoofdgerecht – ⏱ 15 min – ? 2 personen

Ben je op zoek naar een gerecht dat heel snel klaar is? Dan is deze pasta met zalm en spinazie een perfect gerecht voor jou! Binnen 15 minuten staat dit overheerlijke gerecht namelijk op tafel. Dit pastagerecht is goed gevuld met spinazie en zalm en op smaak gebracht met een fris ricottamengsel. Ik heb ervoor gekozen om dit gerecht te maken met verse pasta, maar je kunt eventueel ook kiezen voor gedroogde pastasoorten. Snel aan de slag!

Ingrediënten
  • 250 gram verse parpadelle/tagliatelle
  • 400 gram verse spinazie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram ricotta
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1/4 citroen
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de ricotta los in een schaaltje en pers de citroen ook boven het schaaltje uit. Meng dit erdoorheen.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en scheur de spinazie er grof boven. Laat de spinazie goed slinken. Laat de spinazie even uitlekken en schep de spinazie dan terug in de pan en zet het vuur laag.
  • Bak de pijnboompitten in een pan op laag vuur goudbruin.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de spinazie. Meng dan de ricotta erdoorheen en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Snijd de zalm in stukjes en roer dit nog door de pasta heen.
  • Verdeel de pasta met zalm en spinazie over twee borden en verdeel de pijnboompitten eroverheen.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!