Pasta ovenschotel met salami
Hoofdgerecht -⏱ 20 min + 20 min oventijd -?2 personen
Een heerlijke pasta ovenschotel met salami! Deze ovenschotel is goed gevuld met groenten, namelijk cherrytomaatjes, tomatenblokjes en courgette. Vaak wordt een pastaovenschotel met kip of gehakt gemaakt, maar deze keer koos ik voor een variant met salami. Dat pakte gelukkig erg goed uit. Deze pasta ovenschotel met salami is eenvoudig om te maken en super lekker met de gesmolten kaas!
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 160 gram (volkoren) fussili
- 1 kleine salami aan stuk
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 courgette
- 75 gram geraspte kaas
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 ui
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- Zout&Peper
- Bakboter om in te vetten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal lichtjes in met bakboter.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui.
- Snijd de uiteindes van de courgette af en snijd in blokjes. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Haal het velletje van de salami af en snijd de uiteindes er vanaf. Snijd 3/4 van de salami in blokjes en de rest van de salami in dunne plakjes.
- Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg hieraan de salamiblokjes en de ui toe. Bak twee minuten aan. Voeg de courgette na 2 minuten toe en bak 3 minuten mee. Doe dan cherrytomaten erbij en bak nogmaals 2 minuten. Voeg nu de tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder en roer dit er goed doorheen. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de tomatensaus. Meng alles goed door elkaar en schep het geheel in de ovenschaal.
- Garneer met de plakjes salami en de geraspte kaas en zet de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer ovenschotels!