Pastasalade met gerookte kip en perzik

Pastasalade met gerookte kip en perzik
Hoofdgerecht -⏱️25 min -?2 personen

Deze keer geen koude pastasalade, maar een warme pastasalade met gerookte kip en perzik. Deze salade is heel eenvoudig om te maken en bevat ook weinig ingrediënten! Wil je hem liever koud eten? Dan mag dat natuurlijk ook. Vooral tijdens warme dagen kan dit natuurlijk extra lekker zijn. Deze salade maak je met pasta, een slamelange, pesto, mozzarella, gerookte kip en gegrilde perzik. Je hoeft de perzik niet per se te grillen, maar dit zorgt wel voor extra veel smaak. Snel aan de slag!

Ingrediënten
  • 160 gram pasta
  • 100 gram slamelange
  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 bol mozzarella
  • 2 perziken
  • 2 el (zelfgemaakte) pesto
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als deze klaar is giet je de pasta af en dan meng je de pasta met de pesto.
  • In de tussentijd snijd je de gerookte kipfilet in plakjes en de mozzarella ook. Zelf heb ik de plakjes mozzarella ook nog een keer doormidden gesneden, zodat de kaas beter is verdeeld over de gehele salade.
  • Snijd de perziken in partjes en zet een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een beetje bakboter toe en grill de perziken in 2 minuten aan iedere kant goudbruin.
  • Doe de slamelange in een grote schaal en schep de pasta pesto erdoorheen. Verdeel de gerookte kipfilet en de mozzarella over de salade en leg de gegrilde perziken erop. Verdeel de salade over 2 diepe borden.
  • Geniet van je warme pastasalade met gerookte kip en perzik!

Kijk hier voor meer salades!