Pastinaak orzo met winterpeen
Hoofdgerecht – ⏱ 30 min – ? 2 personen
Deze pastinaak orzo met winterpeen is een echte topper voor de winter. De orzo is in dit gerecht bereid alsof het een risotto is. Hierdoor is de orzo heerlijk smeuïg. Aan de orzo wordt pastinaak en winterpeen toegevoegd, wat zorgt voor heerlijke zoete smaken. De toevoeging van de spekblokjes, zorgt voor een heerlijke zoutige smaak. Extra lekker door de Parmezaanse kaas die eraan is toegevoegd.
Benodigdheden
- Garde
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 160 gram orzo
- 400 gram pastinaak
- 1 winterpeen
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 500 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- Bakboter in te vetten
Bereidingswijze
- Snipper de ui. Schil de pastinaak en de winterpeen en snijd in stukjes van circa 1 bij 1 cm.
- Verwarm een beetje roomboter in een pan en fruit hierin de ui in 2 minuten. Doe dan de orzo erbij en bak één minuut mee.
- Meng in de tussentijd het groentebouillonblokje met het kokende water en voeg toe aan de orzo. Laat het geheel nu op laag vuur circa 15 tot 20 minuten zachtjes koken, totdat de orzo gaar is.
- Kook in de tussentijd de winterpeen samen met de pastinaak in 6 minuten gaar.
- In de tussentijd kun je de spekjes op laag vuur gedurende 5 minuten aanbakken.
- Voeg zowel de spekjes als de pastinaak en winterpeen 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de orzo toe aan de pan.
- Voeg tot slot 50 gram van de Parmezaanse kaas toe en roer alles er goed doorheen. Verwarm twee minuten mee.
- Schep de pastinaak orzo met winterpeen in twee borden en garneer met de overige Parmezaanse kaas.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!