Penne met gehaktballetjes
Hoofdgerecht -⏱️25 min -?2 personen
Penne met gehaktballetjes. Een simpel en lekker Italiaans gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Binnen 25 minuten staat deze penne met gehaktballetjes op tafel! De gehaktballetjes maak je (natuurlijk) zelf en die serveer je in een simpele tomatensaus. Als je het lekker vindt, kun je er nog wat kaas overheen strooien.
Ingrediënten
- 180 gram (volkoren) penne
- 500 ml passata
- 1 courgette
- 1 paprika
- 250 gram gehakt
- 1 el ketchup
- 1 el paneermeel
- 1/2 ei
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Zout&Peper
- Bakboter
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Kluts het halve ei en voeg hieraan de ketchup en het paneermeel toe. Meng dit door het gehakt en maak er tussen de 12 en 14 gehaktballetjes van.
- Was de paprika en snijd de uiteinden er vanaf. Snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd vervolgens de courgette in halve maantjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bak in de tussentijd de gehaktballetjes in een pan met wat bakboter op middelhoog vuur in circa 5 tot 7 minuten rondom goudbruin. Voeg dan een scheut water toe en zet de deksel op de pan. Laat de gehaktballetjes met de deksel op de pan nog in zo’n 5 minuten garen.
- In de tussentijd verwarm je een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg hieraan de paprika en de courgette toe en bak in circa 6 minuten gaar. Voeg dan de passata toe samen met de Italiaanse kruiden en laat de saus een aantal minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
- Giet de penne af en verdeel de penne over twee borden. Schep hierop de saus met de groenten gevolgd door de gehaktballetjes.
- Hak de basilicum grof en garneer hiermee de penne met gehaktballetjes.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!