Pita met kefta

Pita met kefta
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen

Deze pita met kefta kun je ook wel beschouwen als een soort streetfood. Een makkelijke hap die je uit je hand kunt eten en tegelijkertijd wel heel smakelijk is! De kefta breng je op smaak met specerijen en je maakt er zelf ook een pittige harissasaus bij. Hierdoor wordt het pita broodje extra lekker!

Ingrediënten

Voor de kefta met pita

  • 2 volkoren pita broodjes (groot)
  • 200 gram rundergehakt
  • Stukje verse gember (1 cm)
  • 1 kleine ui of 1 sjalot
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gedroogd korianderblad
  • 5 gram verse koriander
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Zout & peper

Voor de harissa saus

  • 100 ml yoghurt
  • 1/2 chilipeper
  • 1 knoflookteentje
  • 1/4 tl zout
  • Sap van 1/4 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl anijszaad
  • 1 grote tl tomatenpuree
  • 1/4 tl paprikapoeder

Garnering

  • 2 trostomaten
  • Verse koriander
Bereidingswijze

Voor de harissasaus

  • We beginnen met het maken van de harissasaus. Doe hiervoor alle ingrediënten behalve de yoghurt in een bakje en mix het geheel fijn met een staafmixer. Voeg vervolgens de yoghurt toe en roer het goed door elkaar, zodat er een lichtrode saus ontstaat.

Voor de kefta

  • Pel de ui en snijd deze heel fijn. Snijd ook het stukje gember en de koriander heel fijn. Meng het rundergehakt met de ui, de gember, de verse koriander en alle andere kruiden. Breng op smaak met wat zout en peper. Draai van het mengsel vervolgens gehaktballetjes.
  • Zet een hapjespan op matig vuur en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Bak de kefta rondom bruin en gaar in 7 tot 10 minuten. Draai de kefta geregeld om. Zodra de kefta klaar is, laat je ze even uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.
  • Zet een andere hapjespan/grillpan op middelmatig tot hoog vuur en verwarm hierin de pitabroodjes. In 1 à 2 minuten per kant zijn de pitabroodjes klaar.
  • Snijd de pitabroodjes door de helft en snijd ze vervolgens in. Schep een beetje van de harissasaus in de pitabroodjes met behulp van een lepel. Doe vervolgens een aantal balletjes in het broodje en garneer met nog wat extra saus. Herhaal dit voor alle pitabroodjes.
  • Garneer je bord met wat tomaat en extra koriander.

Meer zin in Mexicaans comfortfood? Bekijk dan het recept voor quesadillas met gehakt!