Pompoenstamppot met pastinaak en feta

Pompoenstamppot met pastinaak en feta
Hoofdgerecht – ? 35 min – ? 2 personen

Het is winter, dus echt stamppot weer! Deze keer een vegetarisch pompoenstamppot met pastinaak en feta. Door het gebruik van pompoen en pastinaak is het een heerlijk zoete stamppot. Bovendien krijg je ook direct lekker veel groenten binnen! Aan deze pompoenstammpot met pastinaak en feta wordt ook nog een beetje aardappel toegevoegd en je garneert de stamppot met gebakken rode ui en pecannoten. Heerlijk! Het leuke van deze stamppot is, dat je deze lekker smeuïg maakt met Griekse yoghurt. Dit is een gezondere variant voor crème fraîche of roomboter.

Benodigdheden
  • Aardappelstamper
Ingrediënten
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 pastinaken
  • 250 gram iets kruimige aardappelen
  • 100 ml Griekse yoghurt (2% vet)
  • 75 gram feta
  • 1 rode ui
  • 25 gram pecannoten
  • 1 groentebouillonblokje
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd ze in grove, even grote stukken. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in even grote stukken als de aardappelen en de pastinaak.
  • Doe de aardappelen, pastinaak en de pompoen in een grote pan en kook ze samen met het groentebouillonblokje in 20 minuten gaar.
  • Pel in de tussentijd de knoflook, hak de pecannoten grof en snijd de rode ui in ringetjes. Verwarm 5 minuten voordat de aardappelen, pastinaak en pompoen gaar zijn, een scheut olijfolie in een pan. Voeg de rode ui toe en pers het knoflookteentje uit boven de pan. Bak het geheel 2 minuten. Voeg dan de gehakte pecannoten toe en bak het geheel nog 2 minuten.
  • Giet de aardappelen, pastinaak en pompoen af zodra ze gaar zijn en voeg de Griekse yoghurt toe, samen met wat zout en peper. Stamp ze fijn.
  • Verdeel de stamppot over de twee borden en leg er de rode ui met de pecannoten bovenop. Verkruimel de feta erboven en je kunt lekker gaan genieten van deze pompoenstamppot met pastinaak en feta!

Kijk hier voor meer stamppot recepten!