Quesadillas met gehakt

Quesadillas met gehakt
Hoofdgerecht -⏱️30 min -?2 personen

Vroeger koos ik altijd voor wraps uit de oven, maar tegenwoordig ben ik helemaal fan van het maken van quesadillas. Deze quesadillas met gehakt bevatten veel groenten en je maakt zelf een Mexicaanse kruidenmix. Hierdoor kun je dit recept volledig zonder pakjes en zakjes maken! Bovendien wordt er een beetje tomatenpuree en basterdsuiker toegevoegd. Dit geeft het gerecht net een iets zoetere smaak. Quesadillas bak je in een pan, waardoor de wrap lekker krokant wordt en de kaas goed kan smelten.

Ingrediënten
  • 4 wraps
  • 200 gram gehakt
  • 100 gram spitskool
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje mais
  • 1/2 portie guacamole
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl picadillo kruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zout
Bereidingswijze
  • Rul het gehakt in circa 4 à 5 minuten in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Snijd intussen de paprika in stukjes en maak een kruidenmix door alle kruiden met elkaar te mengen.
  • Als het gehakt gaar is voeg je de kruidenmix toe, bak dit voor 1 minuut mee. Voeg dan de paprika en de spitskool toe en bak het nogmaals 3 minuten. Doe de tomatenpuree samen met de basterdsuiker erbij en meng het goed door elkaar. Zet het vuur uit en voeg de mais toe. Meng alles nog één keer goed door elkaar.
  • Leg een wrap op een bord en schep hierop de helft van het gehaktmengsel en beleg met twee plakjes cheddar. Leg er een wrap bovenop. Doe dit hetzelfde voor de andere 2 wraps.
  • Verwarm een scheutje bakboter in 2 pannen (1 pan kan ook alleen moet je de quesadillas dan na elkaar maken) op laag tot middelmatig vuur en leg hierin de quesadillas. Bak de quesadillas aan beide kanten in circa 4 minuten goudbruin. Gebruik bijvoorbeeld een bord om de quesadillas met gehakt om te draaien.
  • Serveer de quesadillas met gehakt samen met de zelfgemaakte guacamole.