Raviolisalade met feta en spek
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen
Raviolisalade met feta en spek een heerlijk pastasalade die goed vult. Deze salade is gevuld met spinazie, cherrytomaten en ravioli. Verder voeg je gebakken spek en feta uit de oven toe en garneer je de salade met honing-mosterdsaus. Een salade die je zowel warm als koud kunt eten en daardoor zowel in de winter als in de zomer erg lekker.
Benodigdheden
- 2 ovenschalen
Ingrediënten
- 250 gram verse ravioli (ai funghi)
- 100 gram babyspinazie
- 100 gram feta
- 6 plakjes ontbijtspek
- 250 gram cherrytomaten
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 tl mosterd
- 1 el honing
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C op de grillstand.
- Doe de plakjes ontbijtspek in een ovenschaal. Verkruimel de feta boven een andere ovenschaal. Zet beide ovenschalen bovenin de oven voor 10 minuten, zodat zowel de spek als de feta goudbruin kleuren. Houd wel de oven in de gaten.
- Kook in de tussentijd de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Maak een honing-mosterddressing, door de yoghurt te mengen met de honing en de mosterd. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Was de cherrytomaten en snijd ze doormidden. Verdeel ze over de twee borden.
- Haal de feta en de spek uit de oven en snijd de spek in grove stukken.
- Verdeel de spek, de feta en de ravioli over de twee borden en garneer met de honing-mosterdsaus.
- Geniet van je raviolisalade met feta en spek!
Kijk hier voor meer salades!