Risotto carbonara

Risotto carbonara
Hoofdgerecht -? 30 min -⏱2 personen

Risotto- en carbonara liefhebbers opgelet, deze risotto carbonara moet je echt proberen! Best of both worlds zou ik zeggen. Deze risotto wordt super romig door de toevoeging van het ei, de kookroom en de Parmezaanse kaas. De spekjes geven de risotto een heerlijke zoutige smaak. Voeg voor het serveren nog wat extra Parmezaanse kaas toe voor extra smaak!

Bereidingswijze
  • 150 gram risottorijst
  • 150 gram spekjes
  • 600 ml kokend water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 50 ml kookroom
  • 2 eidooiers
  • 1 ui
  • Klontje roomboter
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de ui.
  • Bak de spekjes goudbruin en knapperig in een wok in circa 5 minuten. Leg een velletje keukenpapier op een bord en verdeel hierover de spekjes. Laat uitlekken.
  • Fruit in diezelfde pan de ui aan in circa 2 minuten (je hoeft geen boter toe te voegen, want er zit als het goed is nog wat vet van de spekjes in de pan). Doe dan de risottorijst erbij en bak 1 minuut mee. Meng in de tussentijd het groentebouillonblokje met het kokende water, zodat je een bouillon krijgt. Voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe aan de risottorijst. Voeg de volgende soeplepel pas toe als die daarvoor is opgenomen door de risotto. Kook de risotto gaar in circa 20 tot 25 minuten.
  • Klop de eidooier samen met de kookroom in een kommetje.
  • Haal de pan risotto van het vuur als de rijst gaar is en voeg het ei-roommengsel toe aan de pan. Meng dit er goed doorheen. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe en roer dit erdoorheen. Doe de spekjes erbij en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Meng alles een laatste keer door elkaar en verdeel het over twee borden. Garneer met nog wat extra Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!