Risotto met paddenstoelen
Hoofdgerecht -⏱️30 min -?2 personen
Een risotto op zijn tijd is natuurlijk heel erg lekker. Vandaag een vegetarische risotto, namelijk een risotto met paddenstoelen. Deze risotto maak je met twee soorten paddenstoelen: kastanje champignons en oesterzwammen. Je kunt ervoor kiezen om iedere keer een soeplepel bouillon toe te voegen aan de risotto rijst, maar je kunt ook alle bouillon in één keer toevoegen en af en toe een keertje doorroeren. Dit vind ik persoonlijk de fijnste manier, omdat je er dan niet de hele tijd bij hoeft te blijven. Serveer de risotto met paddenstoelen met wat geraspte Parmezaanse kaas en dan kan je gaan genieten!
Ingrediënten
- 150 gram risotto rijst
- 250 gram kastanje champignons
- 150 gram oesterzwammen
- 1 ui
- 600 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 1 el roomboter
Bereidingswijze
- Snipper de ui en was beide soorten champignons. Snijd de kastanje champignons in grove blokjes en de oesterzwammen in grove stukken. Meng het kokende water met het bouillonblokje.
- Verwarm de roomboter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui in circa 3 minuten. Voeg dan de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Doe dan de bouillon erbij en zet het vuur laag. Zet de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken. Schep regelmatig om.
- Doe dan de kastanje champignons en de oesterzwammen erbij en laat het geheel nu nog 15 tot 20 minuten koken totdat de rijst gaar is. Schep regelmatig om.
- Meng nu 50 gram van de Parmezaanse kaas door de risotto met paddenstoelen.
- Verdeel de risotto met paddenstoelen over twee borden en garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Kijk hier voor meer vegetarische gerechten!