Romige ovenpasta met ham

Romige ovenpasta met ham
Hoofdgerecht -⏱️25 min + 20 min oventijd -?4 personen

Romige ovenpasta met ham een gerecht dat je echt wil proberen! Deze heerlijke pasta ovenschotel is gevuld met macaroni, doperwten, bleekselderij en winterpeen. Daarnaast gaan er hamblokjes bij en maak je een romige bechamelsaus met kaas die ook nog een door de schotel gaat. Dan nog lekker wat geraspte kaas erop en je hebt een geweldige macaroni ovenschotel met ham en kaas. Eenvoudig om te maken!

Ingrediënten
  • 300 gram macaroni
  • 150 gram hamblokjes
  • 225 gram doperwten
  • 3 middelgrootte winterpenen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 100 gram geraspte kaas
  • 500 ml melk
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal in.
  • Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid ook de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de uien en pel de knoflookteentjes.
  • Schil ook de winterpenen en snijd in kleine blokjes. Snijd de stengels bleekselderij in halve maantjes.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan en voeg de ui toe en pers ook de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak gedurende 2 minuten. Doe dan de winterpeen erbij en bak 5 minuten mee. Bak dan de bleekselderij 2 minuten mee samen met de tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de macaroni en de doperwten af en voeg toe aan alle groenten. Schep alles goed door elkaar en zet het vuur alvast uit.
  • Nu is het tijd om de bechamelsaus te maken. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje. Zodra alle boter is gesmolten voeg je de bloem toe. Blijf net zolang door elkaar roeren, totdat het geheel wat vaster wordt en er een korrelige structuur ontstaat. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf doorroeren. Voeg het volgende scheutje melk pas toe, als de vorige hoeveelheid melk volledig is opgenomen. Zodra de saus dikker wordt, voeg je 40 gram van de kaas toe en de nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper. Roer nog even door, totdat de kaas volledig is opgenomen in de saus.
  • Voeg de bechamelsaus toe aan de macaroni en meng alles goed door elkaar. Schep het geheel in de ovenschaal en strooi hierover de rest van de geraspte kaas.
  • Plaats de romige ovenpasta met ham in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer ovenschotels!