Salade met bbq kip

Salade met bbq kip
Hoofdgerecht -⏱️30 min -?2 personen

Salade met bbq kip, perfect voor iedereen die van een lichte salade houdt. Deze salade is goed gevuld met groenten en daarnaast met pulled chicken in een zelfgemaakte bbq saus. Extra lekker door de toevoeging van de chilisaus en geraspte kaas.

Ingrediënten
Voor de salade
  • 100 gram veldsla
  • 1 el chilisaus
  • 2 tomaten
  • 1 klein blikjes mais
  • 1 klein blikje zwarte bonen
  • 30 gram geraspte kaas
  • 1 avocado
  • Chilisaus naar smaak
Voor de bbq kip
  • 1 kipfilet
  • 40 ml water
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el worcestersaus
  • 4 el ketchup
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kleine ui
  • 1/2 el mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout&peper
Bereidingswijze
  • Breng een pan met water aan de kook (circa 1,5 liter). Kook de kipfilet in circa 20 minuten gaar.
  • Begin intussen met het maken van de bbq saus. Snipper de ui en doe dit samen met het water, de witte wijnazijn, de mosterd, de bruine suiker en de ketchup in een steelpannetje. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat het geheel op laag vuur koken gedurende 5 tot 10 minuten. Roer regelmatig even door.
  • Zodra de kipfilet gaar is ga je met twee vorken er pulled chicken van maken. Dit doe je eigenlijk heel gemakkelijk door de kipfilet uit elkaar te trekken, zodat er kleine draadjes ontstaan. Voeg de kipfilet dan toe aan de bbq saus en roer erdoorheen. Zet het vuur op zijn zachtst en roer regelmatig nog even door.
  • Spoel in de tussentijd de mais en de zwarte bonen af met koud water. Verwarm de zwarte bonen kort in een pan op laag vuur.
  • Verdeel in de tussentijd de sla over twee borden. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Verwijder het vruchtvlees uit de avocado en snijd in blokjes. Leg naast de tomaten, de avocado, de mais en daarnaast de zwarte bonen.
  • Schep tot slot de bbq kip erbij en garneer met wat geraspte kaas en de chilisaus.
  • Geniet van je salade met bbq kip.

Kijk hier voor meer kip gerechten!