Salade niçoise
Hoofdgerecht – ⏱️ 25 min – ? 2-3 personen
Salade niçoise, een klassieke Franse salade bestaande uit groenten, ei en tonijn. Deze salade kan prima als maaltijdsalade worden gegeten, want er gaan ook krieltjes in waardoor de salade goed vult. Verder maak je de salade af met sla, haricot verts, cherry tomaten en rode ui. Als je het lekker vindt, kun je ook nog olijven toevoegen. De salade niçoise breng je op smaak met een vinaigrette van olijfolie, citroensap, witte wijnazijn, mosterd en peper. Heerlijk!
Ingrediënten
- 500 gram grote krieltjes (voorgegaard)
- 100 gram sla
- 250 gram cherrytomaten
- 250 gram haricot verts
- 2 eieren
- 1 à 2 blikjes tonijn
- 1 kleine rode ui
- Paar olijven
- 2 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 1 el citroensap
- Zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de uiteinden van de haricot verts. Kook de haricot verts in 8 minuten gaar en doe ditzelfde ook voor de krieltjes. Kook de eieren in 7 minuten hard.
- Als de haricot verts, de krieltjes en de eieren aan het koken zijn, dan kun je alvast de dressing maken.
- Doe voor de dressing de olijfolie, de witte wijnazijn, de mosterd en het citroensap in een mengkom. Breng op smaak met zwarte peper en meng goed door elkaar met behulp van een garde.
- Snijd de cherrytomaten alvast doormidden en eventueel de olijven in schijfjes.
- Giet de haricot verts en de aardappelen af en laat de eieren schrikken. Pel de eieren en snijd in kwarten.
- Meng de haricot verts met de aardappelen door elkaar en meng hier ook de vinaigrette doorheen. Verdeel de sla over 2 tot 3 borden en verdeel hierover de haricot verts met krieltjes en dressing.
- Verdeel hierover de cherrytomaten, de olijven, de rode ui en de eieren.
- Geniet van de salade niçoise!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!