Spinaziestamppot met hamburgerstukjes
Hoofdgerecht -⏱30 min -?2 personen
Spinaziestamppot met hamburgerstukjes. Het klinkt misschien een beetje raar, maar deze combinatie is echt heel erg lekker! Ik kwam tot dit gerecht, doordat ik nog twee hamburgers over had. En aangezien ik stamppot met een gehaktbal ook erg lekker vind, leek mij deze combinatie ook erg lekker. Dat was zeker het geval. Give it a try!
Benodigdheden
- Aardappelstamper
Ingrediënten
- 500 gram iets kruimige aardappelen
- 450 gram verse spinazie
- 2 hamburgers
- 3 uien
- 1 tl mosterd
- 1 tl nootmuskaat
- Scheutje melk
- 1 el crème fraîche
- Zout&Peper
- Bakboter
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd in grove gelijkmatige stukken. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten gaar.
- Bak de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de uien en snijd doormidden. Snijd vervolgens de uien in halve ringen.
- Verwarm in een pan op laag vuur een beetje bakboter en bak hierin de uien aan in circa 5 minuten.
- Schep de helft van de uien uit de pan en voeg aan de rest van de uien de spinazie beetje bij beetje toe zodat de spinazie kan slinken.
- Giet in de tussentijd de aardappelen af. Voeg de crème fraîche toe samen met de mosterd, de nootmuskaat en een scheut melk. Breng op smaak met zout en peper en stamp het geheel fijn.
- Voeg aan de aardappelpuree de spinazie met de ui toe en meng erdoorheen.
- Haal de hamburgers uit de pan en snijd in kleine stukjes. Voeg de stukjes hamburger samen met de jus uit de pan toe aan de stamppot en meng alles door elkaar.
- Verdeel de spinaziestamppot met hamburgerstukjes over twee borden en verdeel hierover de rest van de ui.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer stamppot recepten!