Spruitjes ovenschotel met krieltjes

Spruitjes ovenschotel met krieltjes
Hoofdgerecht -⏱20 min + 15 min oventijd -?2-3 personen

In de herfst vind ik het altijd lekker om spruitjes te eten. Vroeger vond ik ze altijd maar bitter of waren ze te lang gekookt, dat ze een beetje zompig werden. In deze spruitjes ovenschotel met krieltjes, kook je de spruitjes niet te lang omdat ze vervolgens ook nog in de oven moeten. Hierdoor houden ze een lichte bite. Bovendien is de combinatie van de spruitjes met de krieltjes en de spekjes echt heerlijk!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 500 gram krieltjes
  • 350 gram geschoonde spruitjes
  • 150 gram rundergehakt
  • 60 gram spekblokjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 50 gram crème fraîche
  • 50 ml melk
  • Zout&Peper
  • Boter om in te vetten
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
  • Kook de spruitjes 10 minuten.
  • Bak in de tussentijd de krieltjes in een pan met boter in circa 10 minuten rondom goudbruin.
  • Pak er nog een pan bij en voeg de spekjes en het rundergehakt toe. Rul het gehakt in circa 5 minuten. Leg dan een velletje keukenpapier op een bord en schep hierop het rundergehakt en de spekjes. Laat even uitlekken.
  • Breek de eieren boven een mengkom en voeg hieraan de crème fraîche en de melk toe. Breng op smaak met zout en peper en klop het geheel met een garde.
  • Giet de spruitjes af en voeg ze toe aan de aardappeltjes. Doe ook het gehakt en de spekjes erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de spruitjes, krieltjes, het gehakt en de spekjes over de ovenschaal en giet het eimengsel hierop. Garneer met de geraspte kaas en plaats de ovenschaal in het midden van de oven.
  • Bak de spruitjes ovenschotel met krieltjes 15 minuten in de oven, totdat het eimengsel gestold is en de kaas gesmolten.
  • Verdeel over de borden en geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!