Sticky tofu met parelcouscous
Hoofdgerecht -?20 min – ⏱2 personen
Tofu vind ik een heerlijke vleesvervanger, omdat je deze op smaak kan brengen zoals jij het lekker vindt! Deze keer ben ik gegaan voor een sticky tofu met parelcouscous. In de sticky saus gaan verschillende ingrediënten zoals sojasaus, ketjap, sweet chili saus en ketchup. Deze saus gaat lekker plakken om de tofu heen. Heerlijk! Deze sticky tofu met parelcouscous kun je combineren met groenten naar keuze. Zelf vind ik het lekker om dit gerecht te combineren met broccoli.
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 300 gram tofu (aan blok)
- 1 broccoli
- 500 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- Olijfolie
Voor de sticky saus
Y SAUS
- 1 cm gember (fijngesneden)
- 40 ml sojasaus
- 2 tl bruine suiker
- 2 tl ketchup
- 1 el rijstazijn
- 1 el maizena
- 2 tl honing
- 1 el ketjap
- 1 knoflookteentje
- 2 el chilisaus
- 2 tl sesamzaadjes
- Beetje zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Doe de parelcouscous in een pannetje en verkruimel het groentebouillonblokjes erboven. Giet het kokende water erbij en kook de parelcouscous op laag vuur in circa 10 minuten gaar.
- Snijd de broccoli in roosjes en snijd deze in 4 tot 5 minuten gaar.
- Dep de tofu droog met een keukenpapiertje en snijd vervolgens in blokjes van circa 2 bij 2 cm.
- Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukjes tofu rondom goudbruin in circa 4 minuten.
- Doe in de tussentijd dat de tofu bakt, de ingrediënten (behalve de sesamzaadjes) voor de saus in een pan met een beetje zonnebloemolie . Breng aan de kook op laag vuur. Voeg zodra de tofu goudbruin is, de tofu toe aan de sticky saus. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog even 2 minuten op laag vuur.
- Serveer de tofu met de parelcouscous en broccoli.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!