Stokbrood pizza
Hoofdgerecht – ? 10 min + 10 min oven – ? 2 personen
Stokbrood pizza. Heerlijk comfortfood dat erg eenvoudig is om te maken. Het enige dat je hoeft te doen is een baguette open te snijden. Vervolgens beleg je de baguette met tomatensaus, kaas en toppings die jij lekker vindt. Ik koos deze keer voor zowel buffelmozzarella als gewone kaas, een sjalotje, wat chorizo, cherry tomaatjes en verse basilicum.
Ingrediënten
- 1 baguette (om thuis nog af te bakken)
- 1 bol buffelmozzarella
- Handje geraspte kaas
- 200 ml passata
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl knoflookpoeder
- Paar plakjes chorizo
- 1/2 sjalotje
- 4 cherrytomaten
- Verse basilicum
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de baguette doormidden. Snipper de sjalot, pel het knoflookteentje en snijd de buffelmozzarella in plakken. Was de tomaatjes en snijd ieder tomaatje in 3 plakjes. Snijd ook de chorizoplakjes in kleinere stukjes.
- Vervolgens meng je de passata met de Italiaanse kruiden en het knoflookpoeder.
- Besmeer beide helften van de baguette met de passata. Verdeel hierover de plakken buffelmozzarella, een beetje geraspte kaas, het gesnipperde sjalotje en de chorizo.
- Bak de stokbrood pizza goudbruin en gaar in het midden van de oven in circa 10 minuten.
- Haal de stokbrood pizza uit de oven en verdeel er wat verse basilicum over.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor nog meer hoofdgerechten!