Sushibowl met warmgerookte zalm

Sushibowl met warmgerookte zalm
Hoofdgerecht – ? 35 minuten – ? 2 personen

Ik vind het altijd erg leuk om gerechten te maken in de vorm van bowls. Het is echt een feestje om naar te kijken, en dat maakt je eten direct ook lekkerder. Deze keer koos ik voor een sushibowl met warmgerookte zalm. De sushibowl vul je verder met avocado, komkommer en radijsjes. Hierdoor krijgt de bowl lekkere frisse kleuren. Heerlijk in combinatie met de plakkerige sushirijst, de sojasaus en de gembermayonaise!

Ingrediënten
Bereidingswijze
  • Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet vervolgens even opzij.
  • Snijd intussen de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snijd in plakken. Was de radijsjes en snijd deze in plakjes.
  • Verdeel de sushirijst over de twee borden en leg daarnaast de komkommer, de radijsjes en de avocado.
  • Haal de zalm met behulp van twee vorken uit elkaar, tot een soort “pulled zalm”. Verdeel de zalm vervolgens over de sushibowls.
  • Meng tot slot de mayonaise met de gember en schep deze op de borden. Garneer met de sesamzaadjes en voeg tot slot nog sojasaus naar smaak toe.
  • Geniet van je sushibowl met warmgerookte zalm.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!