Tarte flambée
Tarte flambée, een klassiek Frans gerecht afkomstig uit de Elzas. Eigenlijk is het niets anders dan een dunne brooddeeg bodem, die krokant wordt gebakken in de oven. Deze bodem bedek je met crème fraîche, spekjes en ui voordat de tarte flambée in de oven gaat. Eigenlijk is het hetzelfde als een flammkuchen, alleen komt het dan net uit een ander gebied. Voor dit gerecht heb ik gekozen voor een kant-en-klaar deeg, omdat dit het proces versneld. Je kunt ook ervoor kiezen om het deeg zelf te maken!
Tarte flambée bereiden
Dit gerecht is één van de makkelijkste dingen om te maken, en ik weet dan ook zeker dat iedereen dit kan! Om het extra makkelijk te houden, heb ik ervoor gekozen om kant-en-klaar deeg te gebruiken. Als je het deeg namelijk zelf wilt maken, dan kost dit veel meer tijd, omdat het deeg dan ook tijd moet hebben om te rijzen. Bovendien smaakt het kant-en-klare deeg ook gewoon erg lekker! Rol je deeg uit en snijd eventueel de hoeken eraf, als je rondingen wilt creëren. Besmeer het deeg met crème fraîche en verdeel de gerookte spekjes eroverheen. Pel de ui en snijd doormidden. Snijd vervolgens de ui in dunnen ringen en verdeel eroverheen. Bak de tarte flambée in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 12 tot 15 minuten. Snijd in stukken en geniet ervan!
Tarte flambée
Ingrediënten
- 1 rol vers flammkuchendeeg
- 125 gram crème fraîche
- 175 gram gerookte spekjes
- 1 ui
- peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Rol het flammkuchendeeg uit en bestrijk met de crème fraîche. Strooi vervolgens de gerookte spekjes eroverheen.
- Pel de ui en snijd doormidden. Snijd de ui vervolgens in dunne halve ringen en leg deze op je tarte flambée.
- Bak de tarte flambée in het midden van oven goudbruin en gaar in circa 12 tot 15 minuten.
- Geniet ervan!